A MINICARDS szállodákban, információs irodákban elhelyezett speciális tartóin található, és ingyenesen elvihető kis kártyák formájában nyújt információkat a turistáknak. Budapesten 2003 óta működik információs rendszerünk, mely tagja, annak a nemzetközi MINICARDS hálózatnak, mely 100-nál több városban, régióban nyújt információkat, ugyanebben a formában. Ennek is köszönhetően a turisták és a helyi érdeklődők ismerik és keresik a kártyákat, hiszen ugyanilyen tartókkal és kártyákkal találkozhatnak világszerte.

A kártyák a speciális tartókon teljes felületükkel látszanak. Zsebben, tárcában elférnek, ezért szívesen és könnyen viszik magukkal az érdeklődők. A kis méret ellenére az összes fontos információt tartalmazzák: a kínált termék, szolgáltatás bemutatása, fénykép, nyitva tartás, elérhetőség, térképes útmutató. Lehetőség van kedvezményes ajánlat kínálására, így az érdeklődök nem csak szívesebben élnek a lehetőséggel, de ez alapján a hirdetés hatékonysága is mérhetővé válik.

 A MINICARDS tartók változatos információkat nyújtanak a helyi látnivalókról, szórakozási, étkezési és vásárlási lehetőségekről, ezért szívesen válogatnak köztük a turisták.

Egy 2013-ban, Barcelonában készült felmérés szerint a MINICARDS az egyik fő információforrás a turisták számára, utazásuk alatt:

            - a válaszadók 79 %- a találkozott a szállodájában a MINICARDS kártyákkal

            - 85% közülük levett egy vagy több kártyát a tartóról

            - 79% használta a kártyát és ellátogatott egy vagy több látnivalóhoz (átlagosan 3,6 helyre)


A MINICARDS dinamikusan bővülő hálózatában több kontinensen már 100-nál több városban, régióban találkozhatnak a turisták az egységes formátumú kártyákkal.

A MINICARDS nemzetközi hálózatáról bővebb információ itt található: www.minicards.com