A Budai Várnegyed rejtett kincsei

A Budai Várnegyed különlegessége, hogy akár századszor is visszatérve, de mindig találhatunk egy új, eddig ismeretlen, felfedezésre váró zeg-zugot, ösvényt vagy eldugott kertet. Most összegyűjtöttünk pár olyan érdekességet, ami tökéletes kiegészítője lehet egy októberi őszi sétának a jól ismert Halászbástya és a Mátyás templom mellett.

 

Mária Magdolna-templom a 13. században a tatárjárást követően épült, így az egyik legrégebbi emlékműve a Várhegynek. Buda Tower

A Kapisztrán tér 6. száma alatt található templomból ma már csak egy torony maradt fenn, ez azonban mindenképp megér egy látogatást.

A 600 éves torony csodálatosan túlélt minden harcot és ostromot az évszázadok alatt. Óránként harangjáték hallható, és az ezer éves koronázási palást bronz másolata is megtekinthető.

A Buda Tower” -be Minicards kártyával negyven százalék kedvezménnyel, azaz 900 forintért lehet belépőjegyet váltani.

A Budavári Labirintus is egyike a kevésbé ismert, de annál érdekesebb programoknak a Várnegyedben, ahol kiállítások formájában kapunk betekintést a lakók által már a XIII. század óta élelmiszer-tárolásra használt pincerendszerbe. Később, a 2. világháború idején, legalább 6000 ember talált itt menedéket a főváros ostroma alatt. Az Úri utca 9-es számnál ereszkedhetünk a föld alá, ahol kb fél órás túrát tehetünk az útvesztőben.

Minicards kártyával 200 Ft kedvezménnyel kaptok a belépő árából.

 

A Hadtörténeti Múzeum egy kicsit háttérbe szorul a nagyobb múzeumok mögött, de történelemrajongók számára ide is mindenképp érdemes betérni. A múzeum földszintjén a több mint 500 évet felölelő, „Kézifegyverek története” című kiállítás tárgyai találhatók, míg az emeleten két nagyméretű lovas csataképet láthatunk, valamint egyéb 19. és 20. századi harci terepasztalokat és tárlatokat tekinthetünk meg. Ezen felül a múzeum még számos állandó és ideiglenes kiállítással büszkélkedhet, de különösen érdemes bejárni az új millecentenáriumi kiállítást.

Military-muz

Oszd meg ismerőseiddel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szólj hozzá

Scroll to Top