Agóra Tudományos Élményközpont Debrecen

A tudomány lehet izgalmas, lenyűgöző és szórakoztató!

A debreceni Agóra Tudományos Élményközpont célja, hogy közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a természettudományos ismereteket, elmagyarázza életünk mindennapi csodáit. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel és érdekességekkel ismerkedhetnek meg, látványos kísérletek és érdekes ismeretterjesztő foglalkozások részesei lehetnek.

A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének szívében található épület alsó szintje egy óriási játszótér, ahol mindenki megtapasztalhatja, mekkora munkával jár az elektromosság előállítása, saját kézzel formálhat hegyeket és völgyeket, célba lőhet a speciális Lenz-ágyúval és a bátrabbak biciklizhetnek 2 méter magasban.

A keleti régióban egyedülálló központban működik az ország egyik legnagyobb mobil digitális planetáriuma is. A hatalmas kupola alatt a csillagászok az Agóra számára összeállított saját készítésű műsoraikat vetítik csillagképekről, bolygókról és az egész Univerzumról. A modern digitális planetárium alkalmas félgömb alakú, úgynevezett teljeskupolás-filmek vetítésére is, a kép 360 fokban veszi körül a nézőt, így páratlan moziélményt jelent. Kalandra fel!

Az érdeklődők a programokról és a nyitvatartásról a www.agoradebrecen.hu honlapon tájékozódhatnak.

Vigyétek magatokkal a 10% kedvezményt biztosító Minicards kártyát, amit megtaláltok a debreceni és hajdúszoboszlói szállodákban.

 

Oszd meg ismerőseiddel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szólj hozzá

Scroll to Top