Tropicarium- a cápás állatkert

Láttál már tigriscápát közvetlen közelről? Budapest „cápás állatkertjében” az év minden napján szinte testközelből csodálhatod meg a tekintélyt parancsoló tengeri ragadozókat. A cápák az egyik leginkább félreértett lények, sok felszínes tévhit kering róluk a köztudatban. Oszlassunk el ezekből most párat!

Vérszomjas, emberekre vadászó ragadozók- NEM

A cápa bár ragadozó, fő tápláléka azonban az olyan hidegvérű tengeri élőlények, mint a rákok, csontos halak, úszólábúak, madarak, tengeri teknősök. A melegvérű ember így nem tekinthető a prédájának. A cápatámadások oka sokkal inkább az ember számlájára írható, aki nem tartja tiszteletben a cápák territóriumát. A cápák ráadásul viszonylag keveset esznek, a testtömegük 3%-át naponta. Ráadásul akár hetekig is kibírják táplálék nélkül.

A cápák buták-NEM

Több kutatás is bizonyítja, hogy a cápák rendelkeznek rövid és hosszútávú memóriával, képesek a tanulásra megfigyelés alapján. Több cápafajról elmondható a kiváló problémamegoldó képesség, a szociális készség és a kíváncsiság. 1987-ben sokan látták, ahogy egy partra sodródott, elpusztult bálnát hét nagy fehércápa közös erővel mélyebb vizek felé húzott, hogy ott megehessék.

Ha további érdekességekre vagy kíváncsi, látogass el a budapesti Tropicariumba: https://tropicarium.hu

Vigyétek magatokkal a 15% kedvezményt biztosító Minicards kártyát, amit megtaláltok a budapesti szállodákban.

További kedvezményes ajánlatokért, válogass kártyáink között!

 

Oszd meg ismerőseiddel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szólj hozzá

Scroll to Top